Tietosuoja- ja rekisteriseloste

GDPR ja Turun VPKAlla oleva lakisääteinen rekisteri- ja tietosuojaseloste kertoo mitä henkilötietoja sinusta kerätään ja miten niitä käsitellään tällä sivustolla.

Lisätietoja oikeuksistasi sekä tietosuoja-asetuksesta voit lukea suomeksi täältä: http://www.privacy-regulation.eu/fi/index.htm

EU:N TIETOSUOJA-ASETUKSEN VAATIMA REKISTERISELOSTE TURUNVPK.FI -SIVUSTOLLE

Aktivoimalla tunnuksesi hyväksyt että sinulta kerättävät henkilötiedot liitetään sivuston järjestelmään käyttäjätunnukseksi sekä tunnistetiedoksi, josta sinut voidaan muiden sivuston käyttäjien ja ylläpidon toimesta tunnistaa. 

Kerättävät pakolliset henkilötiedot sekä tietojen antamisen vaatimus

Etunimi ja sukunimi: Tätä tietoa käytetään käyttäjätunnuksesi luomiseen, jolla kirjaudut sisään sivustolle.
Sähköposti: Järjestelmän ilmoitukset, mahdolliset uutiskirjeet ja vastaavat tiedotteet sekä salasanan vaihto-ohjeet lähetetään tähän sähköpostiin. Osoitteen on oltava toimiva sähköposti.

Henkilötiedot, joita voit luovuttaa itse myöhemmin ja joiden luovutus ei vaikuta palvelun käyttöön

Kaikki sellaiset tiedot, joista sinut voidaan tunnistaa ja joilla täydennät käyttäjäprofiiliasi itse myöhemmin, kuten valokuva, allekirjoitus, puhelinnumero sekä mahdolliset palvelimelle muiden rekisteröityneiden käyttäjien käyttöön lataamasi tiedostot, jotka sisältävät henkilötietojasi.

Antamiesi käyttäjätietojen pseudonymisointi

Sivuston käyttö ei vaadi henkilötietojen luovuttamista. 

Mikäli ET halua antaa jäljempänä listattuja henkilötietoja tai haluat pseudonymisoida tietosi rekisteröitymisen jälkeen, voidaan käyttäjätunnuksesi pseudonymisoida siten, että valitset itse haluamasi käyttäjätunnuksen sekä sellaisen sähköpostin, jonka osoitteesta sinua ei voida tunnistaa. Pseudonymisointi ei ole ensisijaisesti käytettävissä oleva käyttäjien rekisteröintimenetelmä ja sitä käytetään ainoastaan, mikäli käyttäjä erikseen sitä palvelun ylläpitäjältä pyytää.

Rekisterinpitäjän ja tämän edustajan identiteetti ja yhteystiedot

Rekisterinpitäjä: Turun Vapaaehtoinen Palokunta ry - Frivilliga Brandkåren i Åbo rf, Eskelinkatu 5, 20100 TURKU / toimisto@turunvpk.fi / (02) 233 5112
Rekisterinpitäjän edustaja: Mikko Oinonen, sivuston ylläpitäjä: mikko.oinonen@turunvpk.fi. Puhelinnumero saatavilla palokunnan toimistosta yllä olevasta numerosta

Tietosuojavastaavan yhteystiedot

Yhdistys ei ole nimennyt tietosuojavastaavaa. Tietosuoja-asioista sivuston suhteen vastaa yllä mainittu rekisterinpitäjän edustaja.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja  käsittelyn oikeusperuste

Henkilötiedoilla mahdollistetaan palokunnan kotisivujen käyttäjähallinta erittelemällä käyttäjät yksilöiksi oman nimensä mukaisesti. Sivuston käyttäjätunnusten omistaminen on osa yhdistyksen jäsenyyttä.

Huomaa, että vaikka jäsenyys yhdistyksessä on edellytys sivuston käyttäjätunnusten saamiseksi, ei ylläpito saa käyttäjätietoja yhdistyksen jäsenrekisteristä.

Käsittelylle on laillinen peruste jos olet antanut suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn palvelun tarjoamista varten (6 artika, kohta 1a). Suostumukseksi katsotaan käyttäjätilin aktivoiminen.

Henkilötietojen vastaanottajat tai vastaanottajaryhmät

Käyttäjätunnus näkyy kaikille sivuston käyttäjille jos kommentoit sivutyyppiä joka näkyy kaikille sisäänkirjautuneille tai luot kyseisen sivutyypin mukaista sisältöä. Hälytysosaston ja orkesterin sisäisillä sivuilla osastojen jäsenet näkevät oman osastonsa jäsenten henkilötiedot jos käyttäjä kommentoi tai luo osastojen sisäistä sisältöä.

Osastojen johtoryhmien jäsenet kuuluvat ylläpito-ryhmään, jotka voivat muokata käyttäjätietoja tarpeen vaatiessa. Markkinointi-käyttäjäryhmä (markkinointipäällikkö) näkee myös käyttäjätietoja ja voi muokata näitä. Yleinen käytäntö on ollut, etteivät muut ylläpidollisia oikeuksia käyttävät suorita käyttäjähallintaa. 

Käyttäjätunnuksien muutoksista tulee ilmoitus ylläpitäjälle, jotta mahdolliset väärinkäytökset havaitaan mahdollisimman nopeasti. Ilmoituksessa kerrotaan käyttäjätunnus, jota on muokattu sekä tunnusta muokannut henkilö sekä tapahtuman kellonaika.

Henkilötietojen suojaaminen

Henkilötiedot tallennetaan Louhi Networks Oy:n palvelimelle Suomeen. Palvelimen hallintapaneeliin sekä käyttäjätietokantaan on sivuston ylläpitäjällä pääsyoikeus, joka suojataan SSL-yhteydellä sekä vahvalla yli kahdeksan merkkiä pitkällä salasanalla. Louhi Networks huolehtii omien turvakontrolliensa mukaisesti pääsynhallinnasta hallinnoimilleen palvelimille.

Paikallisesti tallennettua varmuuskopiota sivustosta sekä tietokannasta säilytetään ylläpitäjän tietokoneella, erillisellä LUKS-kryptatulla (SHA-1), salasanavarmennetulla kovalevyllä jota ei pidetä kytkettynä muuhun tiedostojärjestelmään päivittäiskäytössä. 

Tietojen siirto EU:n sisäisesti tai unionin ulkopuolelle

Lähettäessäsi henkilötietoja liittymistiedustelulomakkeella, osastojen vastuuhenkilöiden sähköpostit ovat EU/ETA-alueen ulkopuolella, kuten Gmail, Outlook sekä vastaavat. 

Henkilötietojen säilytysaika

Henkilötietoja säilytetään se aika kun henkilö on yhdistyksen jäsenenä.

Oikeus pyytää henkilötietonsa nähtäväksi, tietojen muutos- tai poistamisoikeus, oikeus tietojen käsittelyn rajoittamiseksi sekä tietojen siirto toiseen järjestelmään

Henkilö näkee omat tietonsa kirjautumalla käyttäjätililleen. Hän voi muokata ja korjata vapaasti itse käyttäjätietojaan.

Henkilötietojen käsittelyä voidaan rajoittaa sulkemalla käyttäjätili määräajaksi jotta henkilötietojen oikeellisuus voidaan varmentaa 17. artiklan kohdan 1a mukaisella tavalla. Tietojen käsittelyä voidaan rajoittaa jos tietoja ei enää tarvita, mutta tarvitset tietojasi oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi. 

Sinulla on oikeus saada itseäsi koskevat henkilötiedot koneellisessa, helposti luettavissa olevassa jäsennellyssä muodossa halutessasi jos haluat siirtää tietosi toiseen järjestelmään.  Tietojen siirtäminen suoraan rekisterinpitäjältä toiselle ei tällä hetkellä ole käyttäjätunnusta ja sähköpostiosoitetta lukuun ottamatta mahdollista käyttäjätietojen sisältämien lisätietokenttien vuoksi, joita muut rekisterit eivät mahdollisesti tue. Tietojen siirtämisessä rekisterinpitäjän edustaja neuvottelee kanssasi henkilökohtaisesti, jotta asetuksen vaatimukset täyttyvät.

Oikeus peruuttaa käsittelyn suostumus

Voit peruuttaa henkilötietojesi luovuttamisen suostumuksen milloin tahansa. Tämä tarkoittaa yleensä sitä että käyttäjätilisi suljetaan määräajaksi tai poistetaan kokonaan. Peruutuspyyntö ohjataan sivuston ylläpitäjälle.

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Mikäli koet, että rekisterinpitäjä ja/tai sen edustaja käsittelee henkilötietojasi virheellisesti tai lainvastaisesti edelleen tekemäsi korjauspyynnön jälkeen, voit tehdä valituksen Tietosuojavaltuutetun toimistoon: www.tietosuoja.fi

Profilointi

Sivustolla ei suoriteta profilointia.

Lisätietoja

Saat lisää tietoja oikeuksistasi sekä henkilötietojesi käsittelyn laillisista perusteista Tietosuojavaltuutetun toimistosta.