Nuoriso-osasto

Turun VPK:n maskottiVPK:n nuoriso-osasto tarjoaa mielenkiintoista ja vauhdikasta tekemistä 10-16 -vuotiaille nuorille. Osastossa opetellaan paloturvallisuustaitoja, palokaluston käyttöä sekä tutustutaan muihin viranomaisiin ja tietysti vietetään aikaa mukavassa ryhmässä. Monet palokunnan nuoriso-osaston jäsenistä ovat jatkaneet palokuntatoiminnassa kouluttautumalla Pelastusopistossa palo- ja pelastusalan ammattilaiseksi. Myös monet palokunnan aktiivijäsenet ovat aloittaneet palokuntaharrastuksensa VPK:n nuoriso-osastossa.

Harjoituksia pidetään koulujen syys- ja kevätlukukausien mukaan kerran viikossa tiistaisin kello 18 alkaen. Koulujen lomaviikoilla harjoituksia ei pidetä. Harjoitusten kesto vaihtelee yhden tunnin oppitunneista kahden tunnin harjoituksiin. Lisäksi osasto tekee tutustumiskäyntejä mielenkiintoisiin kohteisiin, vuosien saatossa osasto on tutustunut hätäkeskukseen, Turun keskuspaloasemaan, vesilaitosmuseoon sekä Rajavartiolaitoksen Turun Vartiolentolaivueen toimipisteeseen. Lisäksi nuorten harjoituksissa käy vierailevia puhujia kertomassa oman alansa toiminnasta. 

Nuorten 24h harjoituksessa etsittiin metsään kadonnutta henkilöä

Harjoituskauden yhtenä kohokohtana voidaan pitää kouluttajien kerran vuodessa järjestämää 24 tunnin harjoitusta, jolloin nuoret majoittuvat paloasemalle ja päivystävät "hälytystehtäviä" kuten ammattilaispalomiehet.

Kun nuori täyttää 16 vuotta, hän voi siirtyä hälytysosastoon sammutusmiesharjoittelijaksi tai muuhun palokunnan osastoon ja täten jatkaa palokuntaharrastuksen parissa. Lisäksi nuori voi kouluttautua nuoriso-osaston kouluttajaksi tai jopa osaston johtajaksi Länsi-Suomen Pelastusalan Liiton järjestämillä kursseilla.

Kilpailutoiminta

AlkusammutusharjoitusPalokuntien nuoriso-osastot kilpailevat keskenään erilaisissa alueellisissa sekä valtakunnallisissa kilpailuissa joissa mitataan nuorten yhteistyö- ja palokuntataitojen tasoa. Lisäksi kilpailuja järjestetään liikunnan parissa, esimerkiksi liiton sählyturnauksen merkeissä.

Turun VPK:n nuoriso-osasto järjestää vuosittain alueen nuoriso-osastoille Rofa-maljakilpailun, jossa osallistuvat joukkueet kilpailevat tehtäväradalla. Rofa-malja järjestetään VPK:n edesmenneen päällikön Rolf Anderssonin muistoksi, hän ollessa innokas palokuntanuorisotyön tukija.

Palokuntanuorten leirit

Leirit tarjoavat nuorille mahdollisuuden uudenlaisiin elämyksiin sekä monipuoliseen kouluttautumiseen palokunnassa. Osasto osallistuu vuosittain järjestettävälle LSPeL:n järjestämälle "liiton leirille" sekä valtakunnalliselle leirille neljän vuoden välein. Leirielämästä voi lukea lisää täällä.

Mukaan toimintaan?

Palokuntatoiminta on helppo, halpa ja mukava harrastus! Palokunta vakuuttaa jäsenensä tapaturmien varalta ja tarjoaa nuoriso-osaston jäsenelle täydelliset harjoitusvarusteet (harjoitusasu, hanskat, saappaat, villasukat, vyö ja kypärä). Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan toimintaan, ota rohkeasti yhteyttä!

Lisätietoja nuoriso-osaston toiminnasta voi tiedustella osoitteesta: nuoret[ät]turunvpk.fi. 

Yhteystiedot

Turun Vapaaehtoinen Palokunta ry
Eskelinkatu 5, 20100 TURKU

Puh. (02) 233 5112

Tietosuoja- ja evästekäytäntömme

Juhla- ja tapahtumapalvelut

Puh. (02) 279 4113

tapahtumapalvelut(ät)turunvpk.fi

Toimisto

Toimistosihteeri Irmeli Peltonen

Puhelin: (02) 233 5112

Toimisto avoinna arkisin klo 8:00 - 15:30