Naisosasto

Palokuntanaistyön historia ulottuu Turun VPK:ssa pitkälle. Vuonna 1873 VPK:n jäsen ehdotti sanomalehtikirjoituksessa kaupungin naisia perustamaan palokuntaan osaston, joka suojelisi tulipalosta pelastettua irtainta omaisuutta. Idea ei koskaan toteutunut, vaikka naisten työ palokuntatoiminnan hyväksi on ollut aina huomattavaa. Jo varhain palokuntalaisten vaimot sekä tyttäret ovat olleet tukemassa VPK:n työtä aatteen kannattajina - esimerkkinä mainittakoon Turun VPK:n ensimmäinen lippu, jonka juuri kaupungin naiset lahjoittivat palokunnalle.

Varsinainen naisosasto palokuntaan perustettiin vuonna 1967 ja siitä lähtien naisten toiminta Turun VPK:ssa on ollut huomattavaa. Naisosasto tukee muiden osastojen toimintaa järjestämällä kahvituksia ja muonituksia palokunnan tapahtumissa sekä hälytystehtävissä. Naisosaston toimintaan kuuluu lisäksi kouluttautumista palokuntaliiton järjestämillä kursseilla, varautumiskoulutusta yhteiskunnan poikkeusolotilanteisiin, turvallisuusviestintää sekä liikuntaa. Osasto osallistuu myös palokuntanuorten alueleireille kesäisin sekä erilaisiin palokuntanaisten alueellisiin kilpailuihin.

Lisäksi naisosastolla on tiivistä yhteistyötä nuoriso-osaston kanssa - naisosaston jäsenet toimivat vuodessa muutaman kerran nuorille kouluttajina - ja vastavuoroisesti nuoriso-osasto on suunnitellut naisosastolle muutaman harjoitusillan. 

Palokuntanaisten toiminta on monipuolista palokuntatoimintaa, johon jokaisella on mahdollisuus osallistua. Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä ja tule mukaan toimintaan!

Osaston johtajana toimii Minna Jäntere: 045 266 5151 / naisosasto(ät)turunvpk.fi

Voit tiedustella liittymistä toimintaan helposti alla olevalla lomakkeella. 

Yhteystiedot

Turun Vapaaehtoinen Palokunta ry
Eskelinkatu 5, 20100 TURKU

Puh. (02) 233 5112

Tietosuoja- ja evästekäytäntömme

Juhla- ja tapahtumapalvelut

Puh. (02) 279 4113

tapahtumapalvelut(ät)turunvpk.fi

Toimisto

Toimistosihteeri Irmeli Peltonen

Puhelin: (02) 233 5112

Toimisto avoinna arkisin klo 8:00 - 15:30