Perinnehuone ja salaperäinen turkkilainen huone

VPK:n talon toisessa kerroksessTurun VPK:n perinnehuonea sijaitsee VPK:n perinnehuonekokonaisuus, joka koostuu kolmesta tilasta: eteisestä, varsinaisesta perinnehuoneesta sekä turkkilaisesta huoneesta.

Perinnehuoneen eteiseen on kerätty valokuvia, kunniakirjoja sekä palkintoja kilpailuista, joihin VPK on osallistunut.

Itse perinnehuone pitää sisällään vanhoja palokuntavarusteita, kunniamerkkejä, valokuvia ja vuosijuhlien yhteydessä saatuja lahjoja. Näyttelyssä esitellään myös palokunnan toimintaa lähihistoriasta. Kokonaisuuteen kuuluu myös huoneistopalon vaarallisuudesta kertova valistuksellinen osa sekä kartta, joka osoittaa Turkuun pudotettujen lentopommien osumat sotien aikana.

Mystinen turkkilainen huone VPK:n talolla. Turun kätketty aarre.Turkkilainen huone on 1900-luvun alkupuolella rakennettu ikkunaton, tunnelmallinen huone, jonka syntyhistoriasta ei ole tietoja. On esitetty, että huone olisi toiminut ravintolan kabinettina, mutta varmuutta tästä ei ole. Myös huoneen nimi on arvoitus. Seinät on maalattu japanilaisvaikutteisin maalauksin W.Wahlroosin toimesta vuonna 1926 ja katossa on paksu kangasverhoilu vuodelta 1905. Ehkä juuri itämaiseen tyyliin tehty katto on nimennyt huoneen "turkkilaiseksi". Kerrotaan, että huoneen avain on ollut vain VPK:n päällikön ja kaupunginjohtajan hallussa.

VPK:n talon turkkilainen huone äänestettiin Turun Ympäristö 2013 -kilpailussa "Turun kätketyksi aarteeksi", valinnasta uutisoitin muun muassa Aamuset -kaupunkilehdessä.

Perinnehuoneesta on palomuseot.fi -sivustolla myös pienimuotoinen esittely.

Perinnehuoneeseen on mahdollista päästä tutustumaan sopimalla käynnistä etukäteen: markkinointi(ät)turunvpk.fi

 

Yhteystiedot

Turun Vapaaehtoinen Palokunta ry
Osoite: Eskelinkatu 5, 20100 TURKU

Puh. (02) 233 5112

Tietosuoja- ja evästekäytäntömme

Juhla- ja tapahtumapalvelut

Puh. (02) 279 4113

tapahtumapalvelut(ät)turunvpk.fi

Toimisto

Toimistosihteeri Irmeli Peltonen

Puhelin: (02) 233 5112

Toimisto avoinna arkisin klo 8:00 - 15:30