Juhlatilat ja palvelut

Turun VPK:n juhlasaliTurun VPK:n talo on toiminut tapahtumatilana  valmistumisestaan vuodesta 1892 saakka. Talossa on vuosikymmenien aikana järjestetty tuhansia tilaisuuksia intiimeistä perhejuhlista valtakunnallisiin gaaloihin. Historiallinen miljöö antaa tapahtumille vivahteikkaan ja arvokkaan tunnelman.

Talo tarjoaa tapahtumiin upeiden puitteiden lisäksi tarvittavat  vahtimestari-, järjestyksenvalvoja- ja vaatesäilytyspalvelut, kahvitukset ja ruokailut sekä tapahtumakohtaiset anniskeluluvat.

Turun VPK:n talo on monipuolinen, esteetön tapahtumatalo, jonka tilat soveltuvat niin konsertteihin, näytteilyihin, kokouksiin kuin häihin ja muihin juhliin, yritystapahtumiin ja perinteisiin tanssiaisiin. Onpa talo toiminut näyttämönä elokuvien  ja  musiikkivideoiden kuvauksissakin. 

Lisätietoja tiloistamme ja palveluistamme saatte täältä.

Nikke Ankara VPK:n talolla!

AnkaraaapaartiiANKARAAPAARTII 2016 tuo VPK:n talolle eturivin rapartisti Nikke Ankaran, tubettaja Lakon sekä DJ New Dimensionin turkulaisen lapsi- ja nuorisourheilun hyväksi järjestettävässä superillassa!

Nikke Ankara on uuden sukupolven suurin raptoivo. Mahdottoman laaja sanavarasto höystettynä tarttuvilla flowlla ja melodioilla on tehnyt Nikestä hetkessä kansan suosikin. [Facebook | Instagram | nikkeankara.fi ]

Lakko eli Eric on innokas tubettaja, joka on tehnyt videoita pikkupojasta lähtien. YouTube-hommat alkoivat neljä vuotta sitten kavereille tehdystä pelivideosta, jolle pyydettiin heti jatkoa. Positiivinen palaute ilahdutti nuorta miestä ja kanavan teko jatkui ensimmäiset vuodet hauskana harrastuksena. Videotuotannossa ammattilaiseksi kehittynyt Eric tykkää yhdistellä videoilla vahvuuksiaan – supersuosittuja peliaiheisia rap-biisejä, eli peliräppejä, on alkanut ilmaantua Lakon kanavalle yhä vain lisää. [ Facebook ]

New Dimension on turkulainen DJ ja tuottaja, joka toimii bileissä alku , väli ja loppuhypettäjänä! [ Facebook ]

Lippuja voi kysellä Turku Trojansin junioripelaajilta ja Tiketti.fi:stä. Showtime 18.00 - 22.00. Liput 27,50 (VIP 52,50) + 3 euron vaatepalvelumaksu.

Kamarikuoro Key Ensemble konsertoi Turun VPK:n talossa

Säveltäjä Mikko Heiniön suurteos ILTA on 11 tanssilaulun kokonaisuus sekakuorolle, klarinetille ja sellolle. Sävellys on Key Ensemblen ja tanssiteatteri ERIn yhteistilaus, jonka viimesyksyinen näyttämöversio Turussa oli suurmenestys. Nyt vaikuttava sävellys esitetään ensi kertaa concertante-versiona Turun VPK:n talossa keskiviikkona 12.10. kello 19 alkaen.

Heiniön teos muodostuu viidestä temaattisesta kokonaisuudesta (Intrada, Rakkaus, Pimeys, Uni ja Viimeinen valssi), joissa ilta näyttäytyy milloin iltaruskon ja rakkauden, milloin taas yön ja kuoleman väreissä. Näitä osakokonaisuuksia erottavat toisistaan klarinetin ja sellon instrumentaaliset intermezzot. Kuoro laulaa teoksessa peräti kuudella eri kielellä: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, saksaksi, ranskaksi ja espanjaksi.

”Mikko Heiniön Illan yksitoista tanssilaulua on hienovarainen, ilmeikkäästi laulajille sekä soitinsolisteille soitinnettu kokonaisuus.” Ville Komppa, YLE

”Kuoron toistaiseksi vaikuttavin tilaus.” Auli Särkiö, Rondo

Liput 22,50/17,50 € (sis. palvelupalkkion)

Esityspäivä: keskiviikko, 12.10. kello 19:00.

Liput: Ticketmaster.fi

Materiaalisirkus VPK:n talolla

VPK:n talolla järjestetään 3. - 6.11 korujen, moottoripyörien ja mielikuvituksellisten vempainten näyttely.

Kyllä, moottoripyörien. 

Vapaa pääsy! Ovet avoinna 12:00 - 20:00

Näyttelyn järjestävät Kultasarvi Oy, Suomen Huudi-museo ja Petri Ruusunen.

Teatteri Vertigon Orlando Turun VPK:n talolle!

Teatteri Vertigo valmistaa näyttämöteoksen Virginia Woolfin klassikkoromaanista Orlando (1928). Esitys saa ensi-iltansa Turun VPK:n talolla 24.2.2017.

Orlando on vuoroin melankolinen, vuoroin humoristinen muotokuva niin nuoresta aatelismiehestä kuin yhteiskunnan normeihin sopeutumattomasta naisestakin. Se on tarina kaikkinielevästä rakkaudesta, hylätyksi tulemisesta, sukupuolen merkityksestä yhteiskunnassa, ajasta, olemisesta, kirjoittamisesta ja vapaudesta.

Teatteri Vertigon Orlando VPK-talolla kulkee historiallisen rakennuksen huoneesta ja kerroksesta toiseen teatterin, tanssin ja musiikin kuljettamana. Tilat ja kohtaukset rakentavat tarinaa palapelin lailla. Jokaiselle katsojalle kokonaisuus on omanlaisensa.

Orlandon esitykset ovat Turun VPK:n talolla 24.2.-9.3.2017. Esityksiä on yhteensä vain viisi, joten liput kannattaa varata ajoissa. Valtakunnallinen lipunmyynti alkaa lokakuussa Tiketissä (www.tiketti.fi). Sitä ennen tarjoamme nopeimmille varaajille liput etuhintaan!

ENNAKKOVARAAJAN SYYSETU:

Ostaessasi liput 30.9.2016 mennessä saat ne etuhintaan

23€ (peruslippu)
17€ (eläkeläiset ja opiskelijat)

(Liput normaalisti 26/20€)

Tarjousliput saat lähettämällä sähköpostia teatterille tai soittamalla meille:

info@teatterivertigo.fi
p. 044 999 3831

Esityspäivät:

Pe 24.2. (ensi-ilta) | Ke 1.3. | To 2.3. | Ke 8.3. | To 9.3.

Kaikki esitykset alkavat klo 18:30, esityksen kesto n. 3 h

Esityksessä liikutaan paljon, joten aikamatkalle kannattaa varata mukavat jalkineet. Liikuntarajoitteisia pyydämme ystävällisesti olemaan yhteydessä lipunmyyntiin (p. 044 999 3831, info@teatterivertigo.fi).

Lisätietoja: Teatteri Vertigo 

Turun VPK:n Kari Suominen on Vuoden palomies 2016

Turun VPK:n hallituksen puheenjohtajana 30 vuotta toiminut Kari Suominen on valittu Vuoden palomieheksi. Valinta julkistettiin Turvallisuusmessuilla Jyväskylän Messukeskuksessa keskiviikkona 7.9.2016.

Suominen on tullut Turun VPK:n jäseneksi 12-vuotiaana vuonna 1958. Takana on siis 58 vuotta palokuntatoimintaa niin operatiivisessa toiminnassa kuin hallinnollisissakin tehtävissä. Palokunnan tulevaisuus vaikuttaa Suomisen mukaan valoisalta: palokunnassa toimii kuusi aktiivista osastoa, miehistön koulutus ja varusteet ovat ajan tasalla sekä yhteydet Pelastuslaitokseen sekä alan eri toimijoihin ovat kunnossa.

Aiheesta muualla:

Lisätietoja:

Vuoden Palomies Kari Suominen, 040 551 2334 (matkoilla 8.-13.9.)
Turun VPK:n markkinointipäällikkö Jukka Helttula, 045 667 8788 
Vuoden Palomies -toimikunnan puheenjohtaja, pelastusjohtaja Seppo Lokka, 044 794 3671
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö, palokuntajohtaja Petri Jaatinen, 0400 535 441

Tarton Vanemuisen lastenooppera Turkuun

Sööbik ja PiisikTurun VPK:n talolla on ilo isännöidä Tarton Vanemuisen lastenoopperan esitys "Sööbik ja Pisik". Esitys on alunperin norjalaisen Thornbjörn Egnerin lastenkirjasta, johon laulut on säveltänyt virolainen säveltäjä Urmas Sisask. Sisask on myös luvannut olla paikalla seuraamassa esitystä. 

Oopperan esityspäivä on torstaina 22.9 kello 18. Lipunmyynti ovelta alkaen kello 17. Lippuja voi varata etukäteen Varsinais-Suomen Viro-keskuksen toimisto sähköpostitse: virokeskus(ät)gmail.com

Liput 10 euroa kappale, perhelippu 25 euroa. Huomatkaa että esitys on vironkielinen - musiikki ja mimiikka tosin ovat kansainvälisiä kieliä.

Tapahtuma Varsinais-Suomen Viro-keskuksen kotisivuilla

Slaavilaiset markkinat Turun VPK:n talolla

Sunnuntaina 22.5 upea Turun VPK:n talo on täynnä tohinaa kun slaavilaiset markkinat pyörähtävät käyntiin kello 11. Paikalla on käsityömyyjiä, yhdistystoiminnan esittelyjä, musiikkiohjelmaa tasatunnein sekä Neukkumasinistit ry:n harrasteajoneuvoja esittelyssä VPK:n talon pihalla.

Kahvilassa on myynnissä teetä, kahvia sekä maistuvia venäläisiä leivoksia - maistamisen arvoisia kokemuksia!

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Suomi-Venäjä -seuran sekä Turun kaupungin kanssa. Tapahtumaan on vapaa pääsy - tervetuloa!

Tapahtuma Facebookissa

Aamuset -kaupunkimedian uutinen tapahtumasta

Uuden muotoilun kevätmarket VPK:n talolla

Uuden Muotoilun Kevätmarketissa hemmotellaan designkansaa, kun paikalle saapuu mielenkiintoisia muotoiluyrityksiä eri puolelta Suomea myymään tuotteitaan. Erityisesti turkulainen muotoilu on paikanpäällä vahvasti edustettuna. Paikalla on myös design-kirppisalue, jossa on paikalla mm. bloggaajia myymässä aarteitaan.

Kevätmarket järjestetään lauantaina 7.5.2016 klo 11–17 Turun VPK:n talolla. Täältä löydät parhaat lahjat sekä äidille, kotiin että kevään valmistuville.

Kevätmarketista löydät myös Uuden muotoilun yhdistyksen myyntipisteen, joka toimii infopisteenä ja josta saa ostaa suosittuja “Varför Paris, vi har ju Åbo” -tuotteita sekä Turku Design Festivalin tämän vuoden ”Kokemus on kuudes aisti” -ilmeen pohjalta suunniteltuja tuotteita. 

Historiikkeja myytävänä

  Rakennushistoriikki

Turun Vapaaehtoinen Palokunta 1838 - 2013 historiateos on julkaistu Turun VPK:n 175-vuotisjuhlien yhteydessä. [Lisätietoja]

Brankku - Turun VPK:n talo kerää yksiin kansiin palokunnantalon rakennuksen historian muutoksineen. [Lisätietoja]

Kirjoja voi tiedustella Turun VPK:n toimistosta.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer. Modified by M.Oinonen 2014.