Palokuntaveteraanit

Veteraaniosaston tehtävänä on vaalia palokuntaperinteitä. Veteraaniosasto edustaa kunnioitettavaa kokemusta maamme palotoimen eri saroilta. "Virkaiältään" vanhimmat jäsenet ovat liittyneet Turun VPK:n jäseniksi jo kaksikymmentäluvulla. Ryhmän "kuopukset" ovat VPK:n oman poikakomppanian ensimmäisiä kasvatteja jotka ovat näin tehneet pisimmän mahdollisen lenkin jonka paloalalla maassamme voi tehdä.

Vuonna 1984 perustettu veteraaniosasto on talon osastoista toiseksi nuorin.

Veteraaniosasto kokoontuu omalla kerholla viikoittain tiistaisin puolilta päivin. Kokouksissa käydään läpi paitsi päivän polttavia kysymyksiä myös vanhempia tapahtumia hurtin huumorin säestämänä. Vuosien mittaan osasto on kunnostautunut mittavalla tavalla kaupunkimme ja palokuntamme historian tallentamisessa. Syksyisin ja joulun alla osallistutaan talon myyjäisten järjestelyihin. Osasto huolehtii myös ympärivuotisten päivätanssien järjestämisestä. Osasto on tiiviissä yhteistoiminnassa niin vakinaisen palokunnan kuin Maarian ja Kaarinan VPK:en veteraaniosastojen kanssa.

 

Osastonjohtajana toimii Kalevi Samuelsson, puh: 040-8668964

 

Historiikkeja myytävänä

  Rakennushistoriikki

Turun Vapaaehtoinen Palokunta 1838 - 2013 historiateos on julkaistu Turun VPK:n 175-vuotisjuhlien yhteydessä. [Lisätietoja]

Brankku - Turun VPK:n talo kerää yksiin kansiin palokunnantalon rakennuksen historian muutoksineen. [Lisätietoja]

Kirjoja voi tiedustella Turun VPK:n toimistosta.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer